Wendy Van Wynsberghe

Wendy Van Wynsberghe - Domestic Science Club, 2013
Wendy Van Wynsberghe - Domestic Science Club, 2013
Wendy Van Wynsberghe - Tree Identity Walk, 2013
Wendy Van Wynsberghe - Kissing Protocol, 2012
Wendy Van Wynsberghe - Ultrasonic City, 2012
Wendy Van Wynsberghe - Interpunctie, 2011
Wendy Van Wynsberghe - Softwearables, 2011

Wendy Van Wynsberghe heeft Brussel gekozen als (uitvals)basis. Ze studeerde Germaanse Talen, literatuur en linguistiek (N-E) in Antwerpen (1999), bijkomende opleidingen in radioproductie, Electro-akoustistische muziekcompositie (1 jaar), ze blijft deeltijds autodidact (onder andere in physical computing en eTextiles).
In St-Lukas, Erg, Hisk, Vub, Ulb, La Cambre, Arts 2 gaf ze gastcolleges.
Als lid van Kunstenwerkplaats Constant vzw organiseerde ze onder andere de Ellentriek workshops rond open hardware en het je eigen maken van machines
Ze maakt deel uit van de Domestic Science Club (Gosie Vervloessem & Naomi Kerkhove) die performances doen onder de noemer Big Fat Failed Beginnings.
In haar eigen praktijk onderzoekt ze het onzichtbare en onhoorbare. Ze probeert deze lagen van efemere of stille perceptie te vertragen of hoor/voel/waarneembaar te maken. 
Dit gaat van protocollen, tot golven tot natuurelementen en fenomenen en gaat gepaard met zelfgemaakte electronica en eTextiles of krijgt vorm in performances, workshops, lezingen en (interactieve) installaties.
Ze is fervent vrije software gebruiker, onder andere omdat digitaal gereedschap niet neutraal is en Floss (Free Libre Open Source Software) je dichter bij je tools brengt. Op haar werk staat de Free Art License