Ann Demeester

1975
Amsterdam
Nederland

Ann Demeester (BE) is directeur van de Appel arts centre en de Appel Curatorial Programme sinds 2006. Ze studeerde Germaanse filologie en werkte als cultuurjournaliste voor het Belgisch dagblad De Morgen en als redacteur en coördinator Literatuur voor de krant De Financieel-Economische Tijd. Demeester was assistent-curator van Jan Hoet in Gent (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, S.M.A.K.) en Watou (Poëziezomer 2000) en functioneerde als zijn adjunct directeur in het Duitse Museum MARta Herford.

Van 2003 tot 2006 was ze directrice van W139, expositie- en productiecentrum voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Zij maakte deel uit van de redacties van het literaire tijdschrift Yang, A Prior Magazine en F.R. David en schreef onder meer catalogusteksten over het werk van Luc Tuymans, Michael Borremans, Jennifer Tee, Richard Hawkins, Mika Rottenberg en Bjarne Melgaard.

Met Kestutis Kuizinas was zij in 2009 curator van de X Baltic Triennial of International Art in Vilnius (Litouwen). Ann Demeester maakt deel uit van de internationale commissie van OCA (Office for Contemporary Art Norway) en co-presenteert sinds 2009 het Nederlandse televisieprogramma “4Art” (AVRO).